Preventief aan de slag met je gezondheid? Vraag de Beter/Voelen -app aan Meld je aan

 

The Desire Map te koop in Nederland

The Desire Map nu in Nederlandse boekhandel te koop.

The Desire Map nederland

The Desire Map

Eind 2012 heeft Danielle La Porte uit Canada in eigen beheer een multimediaprogramma uitgebracht dat helpt om je diepste en vurigste verlangen helder te krijgen. Haar basis vraag is:

How do you want to feel?

Kort gezegd: als je weet hoe jij je wilt voelen op je werk, in relaties of bijvoorbeeld gezondheid, kan dat een wegwijzer zijn en helpt dit bij het maken van bewuste keuzes en geeft focus in je werk en leven.

Eigen ervaring:
Gelijk na het uitkomen in 2012 ben ik aan de slag met het onderzoeken van mijn diepste verlangens volgens The Desire Map. Ik heb er maanden bewust tijd aan geschonken om mijn verlangens helder te krijgen én daar stappen in te nemen….met bijzonder resultaat!

Natuurlijk had ik voordien ook al verlangens, alleen gaf ik ze te weinig aandacht en prioriteit. Andere zaken kregen meer mijn aandacht en energie zoals mijn gezin, carrière en eigen bedrijf starten.

Resultaat:
Medio maart 2013 had ik 5 verlangens helder voor mezelf:

  • Soeverein
  • Moedig
  • Stralend
  • Licht en
  • Creatief

Elke keer ben ik stappen gaan zetten om het gevoel wat “hoort” bij deze verlangens op te zoeken in mijn werk en leven. Concreet:

Ik heb net zoals ieder ander een gevoel van weerstand als ik buiten mijn comfortzone stap. Er ontstaan dan gedachten van: “ ach, dat doe ik nog wel eens..,” daar heb ik nu geen tijd voor.., “ na de vakantie als ik minder moe ben dan ga ik.. “

In 2013 heb ik zo veel mogelijk op de momenten dat ik weerstand of angst voelde, mezelf bewust gemaakt dat ik VERLANG om MOEDIG te zijn, en dan zette ik toch de stap. Ik hield op met smoesjes of excuses te vinden en kwam in beweging.

Bijzonder resultaat:
Eén bijzonder resultaat, er zijn er meerdere, is dat ik nu een nieuwe praktijklocatie voor mijn praktijk voor Haptotherapie &  Coaching huur op een prachtig landgoed Rennen Enk in Arnhem.
In de aanloop hiernaar toe, heb ik mezelf elke keer weer JA laten zeggen, ook wanneer ik me niet zo moedig voeIde.

Iedere werkdag heb ik een grote glimlach en rust als ik op mijn werkplek kom en besluit ik door te gaan met o.a. mijn verlangen om MOEDIG te zijn.

Voor 2014 heb ik nieuwe verlangens gekozen, deze lees je binnenkort op dit blog.

Navigeer naar
Navigeer binnen Geeke Booij