Preventief aan de slag met je gezondheid? Vraag de Beter/Voelen -app aan Meld je aan

 

zelfzorg als empouwerment #selfcare

Zelfzorg als empouwerment #selfcare

Hij zei:

“Als je volgend jaar tijd hebt, dan moet je het dan doen”

Je kent dat vast wel…,

Je voelt al een tijdje een verlangen maar je drukt dat weer weg, of je droomt van een groot iets, je durft niet en volgt je leven geleid door de WAAN van de dag:

 • Het is nog steeds heel druk op je werk
 • Je kinderen hebben veel tijd en aandacht nodig, je blijft ze halen en brengen van clubjes, naar vriendjes naar ….
 • Je partner moet zich focussen op zijn studie, is belangrijk voor de toekomst
 • Je ouders die op leeftijd zijn en meer mantelzorg nodig hebben, ook al zeggen ze elke keer: “We kunnen ons nog prima redden”.

En Jij?

Je bent blij als de dag weer klaar is en je om negen uur voor de tv neer kan ploffen. Even tijd om bij te komen. Je zapt langs wat zenders, niks.
Je denkt opeens aan je spannende serie, je twijfelt omdat je voelt dat je al moe bent en op tijd naar bed wil, je zoekt de serie op en installeert je lekker op de bank, lekker dekentje over je benen, ja “het feest” kan beginnen.

3 afleveringen verder dwing je jezelf te stoppen want het is al veel te laat, morgen weer een hectische dag.

Zonder dat je het bewust door hebt kom je in een chronische cirkel van zorgen voor “Jan en alleman” en vergeet jij jouw behoeftes, verlangens en diepe dromen!

Langzaam maar zeker verdwijnt je vitaliteit, veerkracht en levenslust, door een gebrek aan GOEDE ZELFZORG.

Je past je stilzwijgend aan.
Duf en met een zwaar gevoel in je hele lijf sta je de volgende morgen op en dwingt jezelf gelijk in de actiemodus: Snel onder de douche, even de tafel dekken, kinderen wakker maken en terwijl je de trap op loopt denk je “Is er nog wel brood?

Je nieuwe dag is begonnen……. Succes!

Zo gaat het leven?
De schets van jou of mijn leven is helemaal niet zo raar toch, en al helemaal niet extreem! Dus waarom dan toch dit blog?

Je loopt gevaar!

 • Op het ontwikkelen van fysieke en mentale klachten
 • Om een chagrijnige vrouw te worden, die aandacht en bewondering buiten de deur gaat zoeken
 • Om straks 55 te zijn en te hopen dat je baan nog een paar jaar blijft bestaan want je kan niets anders
 • Op gemiste kansen, straks 80 zijn en peinzend over wat je allemaal had kunnen doen maar niet gedaan hebt met jouw leven.

Nieuw perspectief
Soms heb je iemand anders nodig die je een nieuw perspectief laat zien.

Ik heb zelf al een aantal jaren een verlangen en sterke behoefte om iets te doen. Ik droom van een stap groter en durf niet en laat me leiden door de WAAN van de dag:

 • Het is nu even rustig op mijn praktijk maar straks is het weer volle bak
 • De kinderen studeren af en we moeten nog van alles regelen
 • Man lief focust steeds meer op les geven in Aikido en Chigong
 • Mijn moeder…

En Ik?

Wacht even, het lijkt zich allemaal weer te herhalen! Het is klaar, dit heb ik al eerder zo gevoeld en gedaan. Ik spreek mijn verlangens uit, ik ga staan voor mijn behoefte en zeg toch nog wat voorzichtig; tegen mijn man: ”Dit wil ik graag gaan doen”

Hij zegt:

“Als je volgend jaar tijd hebt, dan moet je het dan doen, maar als je nu tijd hebt moet je het nu doen.

Ja, dat is zo waar.

Ik loop naar de computer, zoek het scherm om me aan te melden voor de training, en zie dat ik een uur te laat ben om me nog te kunnen aanmelden voor deze “aanbieding”. Ik uit een kreet van frustratie en zeg tegen manlief dat ik me vergist heb in de eindtijd.

Even zakt de moed me in de schoenen, het voelt zwaar want nu moet ik het mogelijk alleen doen.

En dan voel ik kracht opborrelen, stuur een mail waarin ik uitleg dat ik me in de sluitingstijd heb vergist en vraag of er nog een mogelijkheid is om mee te doen. Ik druk op verzend en adem uit. Gedaan.

2 minuten later rinkelt mijn telefoon.

Ze zegt;” Ik stond al op het punt om naar huis te gaan, maar voelde dat ik nog 1 keer in de email moest kijken. Ik zag je vraag binnen komen en daarom bel ik je”

Blijkt dat we elkaar kennen en JA ik mag nog mee doen! Het voelt als een enorme steun in de rug van haar en het universum.

Vol energie schrijf ik me in voor online ondersteuning bij ….

Het schrijven van mijn BOEK!

SUPER VOELEN de kracht en magie van Self-Care”

Want ik heb nu wel tijd om te beginnen met mijn boek over Hoe je goed voor jezelf kan zorgen, over de krachtige stappen van The Self-Care Map, met voorbeelden en oefeningen vanuit de Self-Care Cirkels. Vol met verhalen van anderen die ook worstelen met dit thema op hun werk en privéleven.

En ja, natuurlijk heb ik ook al “spijt dat ik ja gezegd heb”, heb ik twijfels of ik het wel kan, of het ooit af zal komen en of iemand het zal willen kopen.

Maar het voelt ook als wederom gaan staan voor wat ik wil en waarvan ik voel dat belangrijk is:

Mensen krachtig leren staan op eigen benen verbonden tussen hemel en aarde

 

En jíj?

Wat ga jij doen?
Blijf jij je stilzwijgend aanpassen of… ga je al dan niet met hulp van je partner of van mij aan de slag met ook GOED voor jezelf gaan zorgen.

Zodat ook jij vitaal, veerkrachtig, vol vertrouwen je eigen leven kan gaan leiden in verbinding met je dierbaren om je heen.

Wil je meer weten over Zelfzorg/Self-care of wil je graag delen waar jij mee worstelt, of je inschrijven op een aparte email lijst om op de hoogte te blijven van het verschijnen van het boek?

Ik hoor het graag van je.

Navigeer naar
Navigeer binnen Geeke Booij