Preventief aan de slag met je gezondheid? Vraag de Beter/Voelen -app aan Meld je aan

 

je Beter/Voelen. #selfcare*

“Wees zacht & liefdevol bij uitdagende veranderingen in je leven.
Maak een nieuwe body, mind en spirit connectie”

Dit bericht verstuurde ik 8 augustus 2016 via twitter om méér aandacht te vragen én bewustzijn te creëren over de omgang met onszelf.

In mijn praktijk spreek ik dagelijks moeders, vaders, leraren, zorgprofessionals die allemaal op verschillende manieren worstelen met zacht & liefdevol zijn voor zichzelf.
Ze ervaren gedoe met alle dagelijkse uitdagingen van het leven én met het in verbinding blijven met zichzelf en hun behoeftes. Ze delen verhalen over stress, vermoeidheid en het hebben van een kort lontje, kortom ze zitten

Niet lekker in hun vel

Ze weten vaak niet meer hoe ze de cirkel van uitputting, op de tenen lopen en het gevoel van zelf te kort komen kunnen doorbreken. Ze delen gevoelens van onmacht, angst en verdriet. Maar net zo vaak zie en hoor ik veel teleurstelling en ze zijn boos op zichzelf en anderen.

Problemen in ons leven ontstaan vaak als gevolg van onvoldoende energie, gronding of onvoldoende Self-Care* en dit maakt dat we stap voor stap kracht verliezen.

Ben jij een uitzondering of?
Heb jij veel begrip of ben je zorgend voor alle mensen om je heen maar geef je jezelf regelmatig op de kop omdat jij zelf altijd flink moet zijn of je niet mag aanstellen?

Florence Nightingale, dat herken ik wel.
Ik ben lang streng geweest voor mezelf en wist onvoldoende hoe ik goed voor mezelf kon zorgen. Ik was een soort Florence Nightingale, claim gevoelig, had behoefte aan bevestigingen en was goed in het negeren van mijn behoeftes. Ik voelde me pas echt waardevol en sterk als ik bergen werk verzet had.

nu : ExFlorenceNigthingale

Ik heb mogen leren dat mijn zíjn de basis is.
Ik ben een fijner mens en functioneer veel beter als functioneer als ik met aandacht op alle vlakken goed voor mezelf zorg.
Ik zit veel beter in mijn vel, al worstel ik nog wel met overgewicht.
Daar heb ik nog regelmatig oordelen (interne criticus) over en toch “durf” ik te zeggen dat mijn nu Self-Care* goed is en ik mezelf liefheb.

Beter/VoelenWat is Self-Care*?
Self-Care* gaat dus niet alleen over je lichaam, sporten of een dieet.
Self-care raakt alle diepe lagen in jezelf dus naast het fysieke ook de emotionele en spirituele lagen en gaat over:

  • Jezelf ontdekken van Top tot Teen door stil te staan wie je bent, wat je graag wil en in beweging komen.
  • Echt contact maken met je binnenste en luisteren naar de feedback van je lichaam.
  • Voelen en uitspreken van je eigen Ja of Nee
  • Het ontwikkelen van een diepe verbinding met jezelf vanuit zachtheid en compassie en zo ook met de mensen en wereld om je heen.
  • Het zoeken van je eigen pad om onder alle omstandigheden jezelf te blijven, voor jezelf te zorgen en “genoegen” te met nemen met wie jij bent.

ExFlorenceNigthingale
Ik weet uit eigen ervaring dat écht van jezelf houden misschien wel een van onze moeilijkste uitdagingen in het leven is.
Ik weet ook dat door mezelf te koesteren mijn vitaliteit, groei en levenskracht duurzaam toeneemt in iedere levensfase van mijn leven of waar ik dan ook ben in mijn levensreis.
Nu volg ik zacht en open mijn eigen pad, doe betekenisvolle zaken en ben hier dankbaar voor.

Wil jij je Beter/Voelen?
Wil jij zelf aan de slag met het leren of verbeteren van jouw Self-Care* op een manier die bij jouw lijf en leven past?
Dan hoor ik graag van je.

Navigeer naar
Navigeer binnen Geeke Booij