Preventief aan de slag met je gezondheid? Vraag de Beter/Voelen -app aan Meld je aan

 

” Zorg jij als ondernemer ook GOED voor jezelf”?

Kijkje in de keuken!
Op 19 april 2017 kreeg ik 10 enthousiaste ondernemers van Vice Versa Gelderland op bezoek.
Ik ben werkzaam als GZ Haptotherapeut & Self-Care Coach en help mensen hun lichaam en persoonlijke kracht herontdekken zodat ze zich weer vitaal en in harmonie voelen met zichzelf. Op mijn bijzondere werklocatie in Arnhem heb ik ze aan de hand van korte casussen stapsgewijs meegenomen in the SELF-CARE map.

The SELF-CARE map©
is een praktische tool die je helpt om iedere dag even stil te staan bij jezelf t.a.v. gezondheid, energie en vitaliteit. In deze map staan Circles of Self-Care die je bewust maken dat jij zelf de regie kan nemen voor het beheer van je energie, persoonlijke ruimte en succes.

Op mijn vraag bij welke Circle of Self-Care hoort dit:

“Iemand heeft al weken last van piekeren en is bezorgd over hoe het verder toch allemaal moet.”

Groep: C1

“Je hoeft haar maar te bellen en ze staat altijd voor je klaar, het lijkt of niets haar te veel is.”

Groep:C2

“Ze werkt op onregelmatige tijden, net hoe het uitkomt want ondernemers zeuren niet die gaan door en zijn flink. Ze vraagt zich af waarom ze zo moe is en ze vaak hoofdpijn heeft”.

Groep: C1, C2 of is het C4?

“Ze voelt zich lekker in haar vel, ze durft nieuwe kansen te grijpen, haar onderneming groeit moeiteloos en op stille momenten heeft ze vaak prachtige inzichten voor haar bedrijf.”

Groep moet lachen: C5!  Zo willen ze zich allemaal wel voelen.

Root Down and Rise Up
Prachtig om te zien hoe snel dagelijkse voorbeelden van stress, pleasen, overprikkeling of leven op de automatische piloot snel herkend werd door de ondernemers.
De stappen als

  • Energy High and Low,
  • Coming Back to Yourself,
  • Check in and out,
  • Natural Rhytms en
  • To Center

hebben deze ondernemers in de basis nu wel te pakken om bewuster voor zichzelf te zorgen. Dankzij 2 VOEL-oefeningen leerden ze hoe ze de stappen van Self-Care thuis verder kunnen inzetten.

Ervarings gericht leren
Mijn kracht en specialisme zit in het zelf ERVAREN van je thema’s. Aan inzicht alleen heb je volgens mij onvoldoende. Pas wanneer jij bewust gevoeld hebt wat bijvoorbeeld je spanning of ontspanning geeft kan je dit als ondernemer goed toepassen in je dagelijkse leven.

Wil jij ook een kijkje in de keuken?
Wil jij ook meer weten over The Self-Care map of over mijn coaching voor ondernemers en zorgprofessionals?

Get in Touch!

Navigeer naar
Navigeer binnen Geeke Booij