Preventief aan de slag met je gezondheid? Vraag de Beter/Voelen -app aan Meld je aan

 

Coronaprotocol Haptotherapie Arnhem

Protocol Coronavirus Haptotherapie Arnhem Januari 2021

Ook in 2021 hebben we allemaal te maken met coronavoorschriften. Voor een goede afstemming wil ik een paar dingen met je delen.

Tot 19 jan 2021:

In de praktijk werk ik in ieder geval tot 19 januari 2021 op 1,5 meter, alleen als NIET afspreken tot nadelige gevolgen kan leiden. (De live afspraken kunnen doorgaan vaak met toestemming door huisarts, bedrijfsarts, of praktijkondersteuner)
Neem even contact met me op als je hier vragen over hebt.

Op dit moment is mijn beroepsvereniging nog in overleg met de overheid of Haptotherapie telt als paramedisch beroep. Ik ben van mening van wel, maar moet me houden aan nu onduidelijke regels net zoals de chiropractie en osteopathie.

Haptonomische Coaching particulier of zakelijk mogen gewoon doorgaan!

Online afspraak maken:
Bij het maken van een online afspraak graag ook aan geven of je kiest voor een videoconsult door VC achter je naam te zetten. Je kan als er al een afspraak staat gewoon even inloggen en dit aanpassen.

Zet je er niets achter dan ga ik ervanuit dat je , na afstemming vooraf met mij,  naar de praktijk (komt op 1,5 meter)

Bij twijfel of vragen graag overleggen per mail: geeke@geekebooij.nl,
Praktijklijn: 026-3519235
Whatsapp: 06-39576654, zet je naam dan ook in het bericht.

 

Protocol Coronavirus
In deze richtlijn wil ik je informeren over welke maatregelen en beslissingen ik neem, waarom ik dat doe.

Wat kun je van mij verwachten?

 • Ik schud geen handen en kies voor een alternatieve begroeting en mocht ik moeten hoesten en/of niezen dan doe ik dat in de binnenkant van mijn elleboog.
 • Bij aanvang zal ik je altijd even naar je gezondheid vragen en die van je huisgenoten. Dit is een verplichte gezondheidscheck.
 • Ik was mijn handen voor en na elke sessie en gebruik papieren zakdoekjes/keukenrol en gooi die na gebruik weg.
 • Na elk contact ontsmet ik de behandelbank, deurklink, leuning en stoel(en). Eventuele materialen worden net als altijd zorgvuldig schoongemaakt. Daarnaast ventileer ik de ruimte extra.
 • Zodra ik klachten krijg zoals bijvoorbeeld verkoudheid, keelpijn, niezen, hoesten, moeilijk ademen en/of koorts, zal ik consulten afzeggen en 10 dagen thuisblijven.
 • Ik versoepel tijdelijk mijn annuleringsvoorwaarden voor mensen die Coronaklachten hebben, ook al zijn de klachten mild. Als je klachten hebt kun je op elk moment kosteloos een consult annuleren of verplaatsen.
 • Ik houd dagelijks de wijzigingen in de richtlijnen van het RIVM in de gaten. Mochten er wijzigingen zijn die een grote invloed hebben op mijn werk, dan informeer ik je daarover.

Wat vraag ik van jou?

 • Je doet vooraf aan onze afspraak de gezondheidscheck.
  Annuleer of verplaats de afspraak bij (milde) klachten zoals verkoudheid, keelpijn, niezen, hoesten, moeilijk ademen en/of koorts. En ook wanneer je in contact bent (geweest) met iemand die ziek is.
 • Graag een eigen mondkapje meenemen. We zijn op dit moment verplicht om beiden een mondkapje te dragen als we werken binnen de 1,5 meter. Ben je hem vergeten? Dan krijg je er een van mij.
 • Mocht je toch een keer moeten hoesten of niezen, doe dit dan in de binnenkant van je elleboog.
 • Misschien overbodig; ik vraag je op tijd te komen. Ik werk op afspraak/tijd en heb tussen de vertrekkende cliënt en de volgende cliënt tijd gepland om schoon te maken en te ventileren en ook om zo onderling contact tussen cliënten te beperken.
 • Ik zal je binnenlaten via de elektronische deurbel. Probeer zelf zo min mogelijk deurklinken aan te raken.
 • Was je handen voorafgaand aan een sessie. Bij mij staat desinfecterende gel in de praktijkruimte. Je mag natuurlijk ook je eigen gel gebruiken.
 • Helaas kan ik je op dit moment geen thee of koffie aanbieden. Het is misschien een idee om zelf een flesje water mee te nemen.
 • Zou je een grote badhanddoek of laken willen meenemen? Deze gebruiken we dan om over de behandelbank te leggen. Je ligt daarnaast op een extra goed te reinigen matje
 • We hanteren 1.5 meter t.o.v. alle aanwezige personen op de praktijk.

Videoconsult
Wanneer een consult in mijn praktijk niet door kan gaan, kunnen we – indien gewenst – op een andere manier vormgeven aan een consult. We kunnen een dag en tijdstip afspreken waarop we bellen, videobellen.

Hiervoor geldt het reguliere tarief van €95,- per 60 minuten.
Verder is de factuur niet anders dan normaal, behalve dat ik vermeld in opdracht van de zorgverzekeraars, dat het een consult was via Therapieland. (Beveiligde lijn)
Je kan de factuur gewoon opsturen naar de zorgverzekeraar als je recht hebt op een vergoeding.

Arnhem: 3 jan 2021

 

 

Navigeer naar
Navigeer binnen Geeke Booij