Preventief aan de slag met je gezondheid? Vraag de Beter/Voelen -app aan Meld je aan

 

Beter/Voelen met de 5 Circles of Self-Care. blogserie nr.2

Hoe zorg je goed voor jezelf?

Lang heb ik een fascinatie voor hoe mensen in contact met anderen en de wereld om hen heen omgaan met hun energie.
Ik heb al die jaren dat ik in de gezondheidszorg werk dit onderzocht, juist omdat ik sensitief ben en als zorgprofessional en later als ondernemer, makkelijk over mijn eigen grenzen ging in werksituaties. Ik weet veel over hardwerken, niet zeuren maar doorgaan.

Ieder keer vond ik op mijn zoektocht via o.a. haptonomie, chigong en allerlei bijscholingen weer een stukje van het grotere geheel.
In de loop der jaren is mijn eigen praktische methodiek ontstaan die herkenbaar en werkbaar blijkt voor veel mensen die worstelen met goed voor zichzelf zorgen, grenzen voelen en benoemen en eigen leiderschap.

Je voelt pas wat er is als je het voelt

Het best bewaarde geheim
Ze zeggen weleens dat haptonomie mogelijk het best bewaarde geheim van Nederland is. Ik ben het daar zo mee eens. Haptonomie maakt je leven echt plezieriger en vrijer en is zo essentieel om schade aan je gezondheid, relaties of de wereld om je heen te voorkomen. Het is een levenswijze.

Nog een geheim
Chi-gong is voor mij het best bewaarde geheim uit de oosterse wereld gebleken. Ik beoefen zelf ruim 15 jaar Chi-gong en ik raad het iedereen aan die verlangt naar meer gezondheid, energie en wijsheid. Het helpt me echt om een vriendelijker en verstandiger mens te worden. Het gaat over ziektepreventie en geeft fascinerende inzichten over de werking van onze hersenen en lichaam. Ook dit is een levenswijze en sluit voor mij zo naadloos aan bij de haptonomie.

Self-care kan je wereld doen krimpen of wonderbaarlijk laten groeien

5 Circles of Self-Care #C5
In het Beter/Voelen Coaching programma leer ik je een brug te slaan tussen je voelen en je denken. In 5 stappen help ik je om je meer bewust te maken van wat er voelbaar is in je én om je heen. Zo heb jij nadien een eenvoudige en duurzame tool om Beter te Voelen hoe jij je voelt en je helpt te voorkomen dat je door klachten uitvalt omdat jij op tijd kan bijsturen.

In deze blog serie ga ik over ieder cirkel (C1 tot en met C5) iets meer vertellen zodat jij globaal kan begrijpen wat het belang is van ieder Self-Care cirkel.

The Self-Care mp van Geeke Booij

 

 

Misschien vraag je je af of je de stappen niet gewoon alleen kan zetten en zelf aan de slag kan gaan met de infograpic?
Mijn advies is om je op maat, dus afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, door mij te laten gidsen.

Ervaringgericht
Ik geef je een bijzondere oefening om zelf te ontdekken hoe goed jij voor jezelf zorgt. Mijn ervaring is dat veel van mijn cliënten daar nog te weinig weet van hebben. Ik laat je aan den lijve dingen ervaren en mede hierdoor ga je reacties, patronen en blokkades van jezelf veel sneller herkennen.

Je lichaam is je enige huis in het heelal, zorg er goed voor!

Ik nodig je van harte uit om op reis te gaan in en rond je eigen lijf en geest.

In het blog Druk in je hoofd, daar is eenvoudig iets aan te doen kan je al meer lezen over stap C1 .
Het gaat over je energie goed verdelen over je lichaam en het luisteren naar je lichaamsfeedback.  Niet alleen in je hoofd te leven maar ook je lichaam te voelen en op te merken welke signalen het geeft. (energy high and low)

Want het is beter om te voorkomen dan te genezen toch?

Beter/Voelen app*
Ben je opzoek naar meer inspiratie gewoon even snel op je telefoon en waar je gelijk mee aan de slag kunt?
Meld je dan aan voor mijn Beter/Voelen app.
Stuur me dan even je mailadres met verzoek voor app. Mag ook met een tweet of als verzoek via Facebook.

Navigeer naar
Navigeer binnen Geeke Booij