Preventief aan de slag met je gezondheid? Vraag de Beter/Voelen -app aan Meld je aan

 

Voel Vrijheid

Ik sta “midden in mijn leven” en in “het midden van mijn leven”

Graag deel ik mijn verhaal met jou zodat je begrijpt waar ik vandaan kom en geleerd heb. Misschien herken je wel elementen van mijn verhaal bij jezelf. Dan begrijp je dat ook ik met bepaalde zaken heb geworsteld en jou goed kan begrijpen als jij op belemmeringen/thema’s stuit die jou verhinderen om het leven (zo) te leiden als jij dat graag zou willen. Een korte terugblik op de voorgaande jaren ziet er als volgt uit:

Druk met gezin en werk
Ik heb kleine kinderen en werk al jaren in de gezondheidszorg. Ik ben bevlogen, werk hard om aan ieders verwachtingen te voldoen en voel me TE druk. Ik voel letterlijk druk op schouders, reageer te boos in sommige situaties, slaap nachten slecht en voel weinig ruimte om echt te genieten van mijn leven en de mensen om mij heen. Ik krijg een helder besef:

“Het is dringend tijd om beter voor mezelf te gaan zorgen”.

Ik voel een innerlijke drang tot groei, opruimen, ontwikkelen en mezelf uitdagen. Ik wil leren om mezelf meer op de 1 ste plek zetten ( Self-Care) én ik wil leren om mijn eigen unieke pad te ontdekken.

Werken aan mezelf
Ik start met de 5 jarige opleiding tot Haptotherapeut aan de Academie voor Haptonomie in Doorn.
Mijn moeder zegt:“kind, zou je nu wel zo in jezelf gaan wroeten”?
Met angst, beven én twijfels ga ik op weg. Angst voor mijn gevoel én dat van anderen. Angst voor diep contact en verbinding. Twijfels of ik het wel kan en goed genoeg ben. Ook tijdens de opleiding herken ik de valkuil van mezelf in contact met anderen:

“Ik werk te hard, zorg voor de ander én zorg niet goed voor mezelf ”

Ik zag en voelde dingen waar ik me soms geen raad mee wist. Docenten confronteren me met “achterstallig onderhoud” en nodigen mij uit om hier mee aan de slag te gaan. Ik mag mezelf opnieuw uitvinden….
Ik leer stilstaan bij mezelf, voelen wanneer ik me te flink hou. Ik mag kwetsbaar zijn en op sommige momenten even niet weten. Ik merk wanneer ik voorbij ga aan mijn eigen gevoel en Verlangens. Ik maak kennis met mijn eigen Veerkracht en Vertrouwen. Én ik leer mijn krachtige levensenergie inzetten voor mezelf én de ander.

Wat een cadeau.

Verlangen
Tijdens die 5 jaar opleiding ontstaat de drang om “iets” te creëren en een verlangen naar vrijheid. Het zetje in de GOEDE richting kwam door een volgende reorganisatie op mijn werk waar ik onvoldoende energie en zin in had.

“Durf ik te stoppen met mijn werk en mijn verlangens te volgen?”

Opnieuw de confrontatie met angst. Angst om het “oude vertrouwde” los te laten. Angst voor onzekerheid: zal ik genoeg klanten en inkomen hebben? Mijn partner werkte toen als ZZPér waardoor ik, voor mijn gevoel, voor een vast inkomen moest zorgen.Toen ik een keer jankend en boos thuis kwam van mijn werk, zei mijn partner:

“Je kunt ook ontslag nemen”

Opeens was het helder, ik kan en mag kiezen. Mede door zijn steun en vertrouwen dat het de moeite waard was om het nieuwe avontuur aan te gaan, ben ik met een soort soepelheid, lerend vooruit gekomen.
Ik ben de praktijk rustig opgestart, ook om nog beschikbaar te zijn voor mijn kinderen. Optimistisch en veerkrachtig ben ik mijn eigen koers gaan varen. Ik weet nu dat ik mezelf een forse burn-out bespaard heb door moedig te zijn en mijn eigen pad te zoeken én te kiezen.

Vertrouwen
Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd en geïnvesteerd in mezelf. Na de opleiding tot GZ Haptotherapeut ben ik me verder gaan verdiepen in zelforganisatie, persoonlijk leiderschap, energie management, bewustzijn en andere vormen van lichaamswerk.
Ik ontdek hierdoor steeds weer diepere lagen, oneindige mogelijkheden en kansen. Ik durf nu te vertrouwen op mijn innerlijke kracht en op mijn kwaliteiten als snel tot de kern komen, scherpe intuïtie, empathie, creativiteit en goed horen wat de echte vraag is waarmee mensen bij mij komen.

De 3 bouwstenen voor beter presteren en vrijheid
Mijn levenspad heeft me geleerd dat persoonlijke Veerkracht de eerste voorwaarde is om groei te bereiken. Met veerkracht kan je uitdagingen en kansen zien en blijven zien, wat er ook gebeurd in je leven.

Vertrouwen is de volgende en versterkende bouwsteen.

Heb je Veerkracht en Vertrouwen dan kun je je Verlangens verwezenlijken.

Door het versterken van deze 3 belangrijke bouwstenen is er Vrijheid en Groeikracht in mijn leven ontstaan.

Dat is waar ik nu ben aangeland
Ik zie dat mijn klanten kring groter wordt. Nieuwe klanten melden zich aan en ex- klanten sturen vrienden, familie of collega’s naar me door. Ik geniet van de duurzame relaties met mijn klanten, sommigen klanten weten na 9 jaar me nog steeds terug te vinden ook al zit ik op een andere werkplek.
Ik ben dankbaar dat ik al die mensen met verschillende vragen mag begeleiden. Ik kan dat goed als professional, ondernemer en ervaringsdeskundige in de bloei van mijn leven. Als moeder van 2 jong volwassenen beleef ik ”rumoer in mijn nest” en ervaar ik het belang van bezinning en wakkere keuzes.

Over the Hill?
Ik ben nog niet aan het aftellen tot aan mijn pensioen, ik zie dat er nog een hele toekomst voor me ligt.
Mijn verlangen is om de komende tijd, met al mijn levensenergie, te blijven focussen op creatieve vormen van ontplooiing van “eigen V+kracht” en Vrijheid voor mezelf én anderen.

Herken je iets in mijn verhaal, laat me dit dan weten of vertel iets over: • Hoe heb jij gewerkt aan het versterken van je veerkracht? • Hoe volg jij je verlangens en wat zijn je verlangens? • Hoe vergroot jij je vertrouwen? • Hoe vrij voel jij je?

Wil je meer weten over de bouwstenen en je eigen V+Kracht versterken?
Dan ben je van harte welkom op de volgende informatieavond of kan je me bellen 026-3519235 of mailen naar info@geekebooij.nl.

Navigeer naar
Navigeer binnen Geeke Booij