Preventief aan de slag met je gezondheid? Vraag de Beter/Voelen -app aan Meld je aan

 

Wat alle mensen gemeen hebben?

Wat alle mensen gemeen hebben?

Het lijkt erop dat we steeds meer voorbij gaan aan ons eigen gevoel & verlangens zowel op ons werk als privé. Sinds 2005 werk ik als GZ Haptotherapeut en Coach en ik herken dit probleem in contact met mijn klanten. Via mijn vak, leer ik je weer luisteren naar je eigen gevoel en leer je jouw gevoel & verlangens mee te nemen in het contact met de ander.

CONTACT = Samen voelen
• Hoe ben jij in Contact?
• Kan jij je eigen JA en NEE nog voelen?
• Durf je daar trouw aan te blijven?
• Heb jij weet van jouw eigen innerlijke beweging?

Ik spreek al jaren mensen die op de een of andere manier aan hun eigen gevoel voorbij gaan. Ze kunnen hun eigen JA en Nee niet meer goed voelen. Ik krijg in mijn praktijk veel vragen over: Persoonlijke groei of effectiviteit. Worstelingen met perfectionisme of gebrek aan zelfvertrouwen. Langdurige vermoeidheidsklachten, stress of gedoe in relatie of werk. Vragen die we allemaal wel herkennen bij de ander of onszelf.

Wat hebben al die mensen gemeen?
Al die mensen hebben 1 ding gemeen, een diep VERLANGEN om zichzelf of iets in hun leven te veranderen. 
Speelt dit verlangen alleen voor mensen die bij mij in therapie komen? Nee, volgens mij hebben we allemaal zielsverlangens. De mensen die bij mij komen hebben de moed om naar zichzelf te kijken, de regie over hun leven te herpakken en uiteindelijk vorm te geven aan hun verlangens.

Ik had er zelf tot nu toe, nog nooit zo naar gekeken.
Steeds meer kan ik zien dat onder iedere vraag of worsteling een VERLANGEN verborgen zit.
 Het is voor mij de kunst om écht te horen wat mensen vragen of zoeken én wat hun eigen verlangen is in werk en leven. Uiteindelijk gebruiken we dat gevoelde, persoonlijke verlangen als wegwijzer voor verandering, groei, focus en meer succes.

Uniek Pad
Prachtig is om te zien dat geen enkel mens en geen enkele vraag hetzelfde zijn
. Natuurlijk hebben veel vragen wel een bepaald thema zoals zelforganisatie, veiligheid, zelfvertrouwen, autonomie, innerlijk kompas of vergroten van het lichaamsbewustzijn.

Ik zie dat de diepe unieke persoonlijke verlangens, de weg waarlangs en waar naar toe, in kleuren. Als je echt weet hebt van jouw verlangens, bijvoorbeeld in je relatie, werk of gezondheid, dan kan je pas je eigen pad gaan.

Heb jij weet van jouw verlangens? Sta jij hier wel eens echt bij stil? Heb jij die verlangens helder op je netvlies? Geven jouw verlangens focus en richting aan je leven? Of weet je het niet zo goed?

Oefening
Om je te helpen je gevoel & verlangen te volgen geef ik je nu een eerste oefening:
Stap 1: Om je verlangens helder te krijgen, begin eens met het onderzoeken van deze 2 vragen:

1. Hoe wil jij je voelen of wat zijn je verlangens?
(B.V. in je relatie, op je werk of ten aanzien van je gezondheid of spiritualiteit)
2. Welke stappen ga je hiervoor zetten?

Koop een mooi schrijfblok en onderzoek Hoe jij je nu voelt én Hoe jij je wilt gaan voelen en welke stap je hiervoor gaat zetten.

Bijvoorbeeld:

Hoe ik me voel.
Ik voel me op maandag morgen vaak gestrest en moe als ik naar mijn werk ga.

Hoe ik me wil voelen & wat ik verlang!
Ik wil me op maandag morgen uitgerust en geïnspireerd voelen als ik naar mijn werk ga.

Actie/stap
Ik stop op zondagavond met alvast wat klussen doen voor mij werk voor de volgende week.
Ik ga op zondagavond een ontspanningsbandje afluisteren voor ik ga slapen.
Of ik zorg op vrijdagmiddag dat ik een overzichtslijst heb waar ik op maandag op mijn werk mee begin.

Veel succes met deze eerste stap.
Graag hoor ik in een reactie je ervaring met deze oefening of je vragen rondom het voelen en vorm geven van jouw verlangens.

Navigeer naar
Navigeer binnen Geeke Booij